Trgovina za topel dom!

Smo specializirano podjetje za prodajo materialov za ogrevanje, hlajenje, vodovod, sončnih sistemov ter toplotnih črpalk

Za modernimi ventili in pogoni Esbe je dolga zgodba

Inštalacija bojlerja ali drugega toplotnega vira
Inštalacija pri talnem gretju
Inštalacija pri solarnem gretju
Pitna voda:
Sistemi s pitno vodo za varno uporabo potrebujejo hitro in natančno kontrolo. ESBE termostatski mešalni ventili nudijo višji nivo udobja, zaščito proti legioneli, manjše stroške in lahko inštalacijo.

Talno ogrevanje:
Talno gretje do 100 kvadratnih metrov potrebuje natančno regulacijo za zagotavljanje konstantne temperature. ESBE termostatski mešalni ventili nudijo udobno sobno temperaturo, varnost ter lahko in ekonomično inštalacijo.

Sončno ogrevanje:
Sistemi sončnega ogrevanja potrebujejo optimalno fake watches online temperaturo zalogovnika tople vode. ESBE termostatski mešalni ventili nudijo ekonomično in učinkovito delovanje.

ESBE ustanovitelj Johan August Skogsfors je imel velike ambicije. Ko je začel, leta 1906, je imel v mislih predvsem potrebe švedskih kmetov. Sto let kasneje je trg precej drugačen. Danes se ESBE izdelki nahajajo po vsej Evropi, kjer regulirajo ogrevanje in hlajenje v manjših zgradbah. Razvoj in proizvodnja pa še vedno ostajata v majhnem švedskem mestu Reftele " tam kjer se je vse skupaj začelo. vedno nove inovacije, ki so postavljale nove standarde v industriji, so bile mejnik v esbe zgodovini. rodili so se funkcionalni in moderno oblikovani ventili in pogoni. nekaj od teh inovacij je predstavljenih v nadaljevanju.

ESBE VTA
Termostatski mešalni ventil, ki drži temperaturo vroče vode v območju +/- 1°C od nastavljene. Nanj ne vpliva niti sprememba tlaka v sistemu. Vgrajen blizu vsake pipe ventil nudi izredno kvalitetno udobja v vsakem gospodinjstvu.


ESBE TV
Tipična uporaba v ogrevalnih sistemih, kjer kotel na trda goriva ogreva hranilnik tople vode. TV ventil bo zaščitil kotel pred nizko povratno temperaturo. Vgradi se ga lahko v dvižni vod ( 72°C ) ali v povratni vod ( 45°C, 55°C ali 60°C ). Priporočamo slednje, ker omogočajo lažjo namestitev ekspanzijske posode, pa tudi življenjska doba termostata je daljša. Vrata 1 in 3 so vedno odprta, kar omogoča konstanten pretok kotlovske vode kot tudi višjo povratno temperaturo v kotel. Vi šja povratna temperatura v kotel v kotel fake panerai men's watches pomeni večjo učinkovitost, nastaja manj katrana, s tem pa podaljšujemo življenjsko dobo kotla. Ventil se lahko vgradi v katerikoli položaj.