Trgovina za topel dom!

Smo specializirano podjetje za prodajo materialov za ogrevanje, hlajenje, vodovod, sončnih sistemov ter toplotnih črpalk

Dvokuriščni kotel Pellson Double Fire

Waltis DF1
Waltis DF2
Waltis DF3

Prednost kotla je v tem, da ima ločena kurišča na polena ter na pelete. Za pravilno delovanje in optimalni izkoristek je namreč nujno ločit kurišča. Pri izgorevanju pelet so namreč določene zakonitosti, predvsem v konstrukciji kurišča, ki jih je potrebno upoštevati, če želimo lažje rokovanje s kotlom in dolge intervale med posameznim čiščenjem. Stene v kotlu morajo biti ravne, da se vsa pepel odloži na dno kotla in ga tam potem odstranimo. Pri kotlu na polena, pa je potrebno za doseganje visokih izkoristkov, imeti tro-vlečni kotel s posebnimi komorami, kjer se odvaja toplota na ogrevno vodo. Oba kotla posebej imata sta že dolgo na tržišču in sta preizkušena, prav tako je uspešno prestal vse teste tudi kombiniran kotel, z tržnim imenom DOUBLE FIRE. Prav zaradi visokih izkoristkov pri gorenju bo mogoče zanj dobiti tudi subvencije Ekosklada.

Omeniti še velja, da kotel odlikuje tudi popolnoma avtomatski preklop med gorenjem drv in pelet. V praksi to pomeni, da ko pogorijo polena v drvnem kotlu se avtomatsko vklopi peletni kotel, v kolikor so potrebe po ogrevanju. Zakaj se odločiti za tak kotel, pa je odgovor kot na dlani. Na tržišču tako dovršenega kombiniranega kotla ni, obenem pa je tudi cena za to kar ponuja izredno ugodna.

Bojan Ambrožič, univ.dipl.inž.str.


Več na http://www.ogrevanje-kotli.si/#!dvokuriscni-kotel-pellson-double-fire/c1ufm